“Respect voor de aarde en natuur. Kopen bij ondernemers die hetzelfde doen, tuinieren met de natuur mee. Een paar voorbeelden waarin ik het motto uitdraag:’waar je aandacht aan geeft, groeit’.”

“Respect voor de aarde en natuur. Kopen bij ondernemers die hetzelfde doen, tuinieren met de natuur mee. Een paar voorbeelden waarin ik het motto uitdraag:’waar je aandacht aan geeft, groeit’.”

“Respect voor de aarde en natuur. Kopen bij ondernemers die hetzelfde doen, tuinieren met de natuur mee. Een paar voorbeelden waarin ik het motto uitdraag:’waar je aandacht aan geeft, groeit’.”

Welke werkervaring neem ik graag mee?

Triodos

Hieronder laat ik een paar voorbeelden zien van recent werk waarvan ik denk dat het past bij de vacature van Triodos Bank.

UX in woord, beeld en interactie

In dit voorbeeld van de Independer site geef ik een voorbeeld waarin ik UX copy en interactie gebruik om vertrouwen op te bouwen. Deze flow is bedoeld voor mensen die niet willen vergelijken, maar anders zouden bellen voor advies. Op moment dat een verzekering wordt geadviseerd wil Independer dat ze op daarop durven te vertrouwen en een keuze durven te maken.

Het vertrouwen dat we goed advies geven begint bij een expert die de klant aanspreekt en duidelijk maakt wat hij gaat bieden. Gedurende werkuren is chatcontact mogelijk.

De gebruiker wordt kort en bondig meegenomen in de stappen die gaan komen.

In de derde usabilitytest zagen we dat er voor de klant een goede balans tussen sturing en vrijheid gevonden was. We zagen dat we één optie konden uitlichten, maar moesten andere opties niet te veel verbergen.

Wat klanten vertrouwen geeft, zijn relevante aspecten waar ze nog niet over na hebben gedacht. Deze tips heb ik verzameld in gesprekken met experts.

En dan het moment waar het om draait. Klanten kunnen op basis van de beste verzekering en de goedkoopste verzekering, als ankerpunt, een keuze maken. Zeker als dit inhoudelijk met twee argumenten wordt ondersteund.

We onderzoeken op dit moment in welke gevallen op basis van prijsverschil en inhoudelijke argumentatie mensen hun keuzes kunnen maken.

Schijnbaar tegengestelde belangen komen samen

De toezichthouder wilde dat de consument direct in de vergelijking een overzicht krijgt van de gehele markt. Voor de verkoop is het dramatisch als alle producten direct getoond zouden worden. Ook degene die niet te koop zijn via Independer. In een week heb in kleine iteraties diverse concepten, schetsen, flowcharts en breakpointgraphs gemaakt en opgehangen. Elke dag gaven stakeholders feedback en konden we zo snel vervolgrichtingen bepalen. Dit (vereenvoudigde) interactie ontwerp is doorgevoerd in alle productgroepen.

In de top laat ik zien dat Independer de hele markt vergelijkt. Ook die niet via hen zijn af te sluiten.

Het beste uit de hele markt wordt als eerste getoond. Ook als deze niet afsluitbaar is.

De gebruiker kan goed achterhalen hoe de vergelijking tot stand komt.

Onder de beste verzekering uit de markt staat de beste verzekering vermeld die de klant direct via de site kan afsluiten.

En ook…

Inzichtelijk maken complexe flows

Independer wilde klanten online schades kunnen laten melden. Ik heb een workshop met experts opgezet en verschillende use-cases uitgewerkt. Vervolgens flows en pagina ontwerpen. Deze staan al een paar jaar live en worden veel gebruikt.

De chart lijkt complex, maar de gebruiker die meestal een eenvoudige schade heeft, hoeft slechts een klein gedeelte van de pagina’s en vragen te doorlopen.

Veel tevreden en geholpen klanten

In een onderdeel van een groter sitebreed project, waarbij ik vanaf het begin bij betrokken was, wilde ik het advies ook online meer naar voren laten komen. Hulp bieden op de momenten dat we nét iets meer weten dan veel klanten en eventueel behoeden voor een minder goede keuze. Leuk om te ontwikkelen en te zien dat het werkte. O.a. mijn ontwerpen leverden een record aan nieuwe klanten op en ook het aantal testimonials brak een record.

Ik ben 41 jaar en woon samen met mijn vriendin Joanne sinds vorig jaar in de ecologische wijk Almere Oosterwold. Voordat we het huis hadden ingericht, waren we al in de tuin bezig. We hebben niet veel nodig en hebben daarom bewust gekozen voor een klein huis.

Ik hou van dansen, zowel vrij dansen als Argentijnse Tango. Daarnaast ben ik mede-organisator van de Oosterwoldse zeisgroep en heb ik een onderneming opgericht waarin mensen mij kunnen inhuren voor zeisklussen. Voor mij is zeisen een fijne manier van bewegen. Het heeft ook raakvlakken met Chi-Kung, wat ik daarnaast graag doe.

Melde en distels op heuvel